Kyselyyn tuli runsaasti vastauksia ja kommentteja, kiitos siitä. 

Esille nousi muunmuassa puistot Liedossa. Väitteenä oli, että ”Lapsille on paljon ulkoilumahdollisuuksia(esimerkiksi puistoja), tästä oltiin suurimmaksi osaksi osittain eri mieltä. Keskustassa on paljon puistoja lapsille pienillä välimatkoilla ja hyvillä virikkeillä. Puistoja ei ole enää pienemmissä kylissä keskustan ulkopuolella, vaikka lapsiperheitä on muuallakin paljon. Tähän voisi panostaa ja mahdollistaa lasten ulkona liikkumista myös muualla. Keinu ja kiipeilyteline tuovat jo virikettä ja tekemistä lapsille. Toisen skeittiparkinkin voisi rakentaa, jotta lapsilla ja nuorilla on tilaa harrastaa ja kohdata toisiaan. 

Lasten kerho- ja puistotoimintaa on toivottu lisää myös kylille. Paikkoja on vähän ja jonot ovat pitkiä. Tässä yksi iso kehittämisen kohde. Näillä ryhmillä nyt ja jatkossa varmasti erityisen iso tarve, kun etätyöt ovat kasvaneet, eikä lapsi välttämättä tarvitse kokopäiväistä hoitoa. Maksupolitiikka voisi tässä myös olla sen mukainen, että paljonko lapsi ryhmiä käyttää. Tällä hetkellä maksu on sama, käyt sitten yhden tai kolme kertaa viikossa. Kaikille ei vain ole paikkoja käydä kolmea kertaa viikossa ja joillekin taas on.

Liedosta puuttuu myös täysin kokonaan koirapuisto, jossa voi koiria juoksuttaa vapaana ajasta riippumatta. Se täällä ehdottomasti tarvitaan. Itsekin entisenä koiranomistajana jouduin aina lähtemään kauas koirapuistoon, lähin on Littoisissa. 

Ulkoilmatoiminnassa, sekä kerhotoiminnassa on paljon kehittämisen kohteita. Näitä asioita pitää lähteä viemään eteenpäin. 

Kategoriat: Lapsiperheet

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *