Liedossa kunnalliseen varhaiskasvatukseen ollaan pääsääntöisesti tyytyväisiä, mutta paikkoja on liian vähän. Vanhemmat eivät pääse hoitovapailtaan töihin, koska kunnalla ei ole tarjota varhaiskasvatuspaikkaa lapsille. Myös kaikki kerhopaikat ovat täynnä. Tietääkseni kunnalla on tiloja tyhjänä, johon saisi lisää paikkoja varhaiskasvatukselle. 

Hoitopaikkaa hakiessa täytyy jännittää saako paikan läheltä, vai toiselta puolelta Lietoa. Esimerkiksi eräs tuttuni asuu Nuolemolla ja saivat päiväkotipaikan Ilmarisista. Jos käy Turussa töissä, niin tästä tulee aika iso koukku ajaa ihan väärään suuntaan kaksi kertaa päivässä. 

Kaikille tulisi olla mahdollisuus saada kunnallinen varhaiskasvatuspaikka ja sen pitäisi sijaita vanhempien työmatkan varrella, tai ainakin niin ettei tarvitse ajaa eri suuntaan hukkakilometrejä. Lapset ovat isoissa ryhmissä melko pienissä tiloissa tällä hetkellä. 

Liedossa on hyvä varhaiskasvatussuunnitelma ja laadukas kunnallinen varhaiskasvatus. Lapset saavat tukea ja hyvää oppia ennen kouluun menemistä. Myös vanhempien tuki on ainakin omien kokemusten osalta ollut hyvää. 

Lieto tarvitsee lisää paikkoja varhaiskasvatukseen, tämä lisäisi myös samalla työllisyyttä kunnassa.

Kategoriat: Lapsiperheet

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *