Olen tässä kuunnellut ympäristöä ja myös miettinyt oman lapsen tulevaisuutta koulumatkan suhteen. Kunta on velvollinen järjestämään turvallisen koulukyydin esiopetusikäisille ja 1-2 luokkalaisille, mikäli matka on vaarallinen tai yli kolme kilometriä pitkä. Ja taas 3-10 luokkalaisille, mikäli koulumatka on yli viisi kilometriä. Koulumatkakin saa kestää 2,5 tuntia ja se on aika pitkä aika pienelle lapselle odotella kyytejä koululla ennen tai sen jälkeen. Lapsi ei myös ole oikeutettu koulukyytiin, mikäli osallistuu iltapäiväkerhon toimintaan esimerkiksi vain vaikka sen aikaa, kun odottelee kyytiä. 

Lapsi voi  joutua kävelemään tämän kunnan määrittämän vajaa kolme kilometriä pitkän matkan talvella pilkko pimeässä pysäkille ja vielä mahdollisesti vaihtamaan bussia matkallaan ison tien varressa.

Kuka vanhempi haluaa laittaa pienen ekaluokkalaisen yksin peloissaan koulutielle? Kouluilla ei ole aamupäiväkerhoa, mitä esimerkiksi monet muut kunnat tarjoavat. 

Itse jännitämme lapsemme tulevaa matkaa Yliskulmalta Liedon keskustaan esikouluun, jota ei voitu kylällämme järjestää. Esikoulumatkan tulee olla turvallinen. Lapsi pitää lähettää kotoa kyytiin ja esikoulun pihalla jonkun on oltava vastassa ja sama homma toiseen suuntaan. 

Mielestäni nämä kunnan järjestelyt eivät riitä takaamaan lapsille turvallista ja pelotonta koulumatkaa. 


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *