Tämän viikon keskiviikkona meillä oli ensimmäinen varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous. Kokous oli mielenkiintoinen, sillä mukana oli paljon uusia luottamushenkilöitä. Kokouksen kulku oli luontevaa ja jotkin asiat herättivät myös hyvää keskustelua. Uskon, että tästä tulee todella mielenkiintoinen ja hyvä kausi. Teen tiivistä yhteistyötä myös omien puoluekavereiden kesken ja käymme keskustelua asioista.

Liedon kunnassa on tulossa isoja investointeja kun uusi keskuskoulu rakennetaan ja Tarvasjoelle on tulossa uusi liikuntahalli koulun yhteyteen. Tällä hetkellä nykyisissä kouluissa seurataan sisäilman laatua tarkkaan koko ajan, koska lasten, nuorten ja henkilökunnan terveys on tärkeää. Uutta koulua aletaan rakentamaan niin pian kuin mahdollista. Koulusta on tarkoitus tulla iso, hieno ja tämän ajan mukainen.

Minua on mitetityttänyt palkat Liedossa, esimerkiksi varhaiskasvatusopettajien palkat ovat todella paljon pienemmät kuin ympärikunnissa ja tällöin henkilökuntaa ei Lietoon töihin saada ja palkataan epäpäteviä määräaikaisia opettajia. Tämä ei ole pitkällä tähtäimellä ihanteellinen tilanne, koska opettajat vaihtuvat jatkuvasti eikä saada varmaa pysyvää henkilökuntaa. Tämän hetkinen henkilökunta on pääsääntöisesti kuitenkin tyytyväinen työhönsä Liedossa. Lasten hoitoon ollaan todella tyytyväisiä joka puolella kuntaa ja se on hyvä asia. Oma kokemus kunnan varhaiskasvatuksesta on ainakin todella positiivinen.

Tulevana maanantaina on valtuustoseminaari, jota odotan mielenkiinnolla. Syksyn alku on ainakin ollut lupaava ja mielenkiintoinen, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Hyvää Suomen luonnon päivää!


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *