Liedon kunnanjohtaja on esittänyt kunnan veroprosentin pysyvän samana, eli 19,75 prosentissa. Kokoomus haluaa kuitenkin laskea tuloveroprosenttia 0,25 prosenttiyksiköllä ja näin tuloveroprosentti olisi 19,5 prosenttia. Tätä esitystä kannattaa kokoomuksen lisäksi perussuomalaiset, keskusta ja kristillisdemokraatit.

Mitä sitten tapahtuu, kun verotulot vähenevät?

Tulee karsintoja jokaiselle taholle, sotepalveluihin, varhaiskasvatukseen ja koulutukseen, vapaa-aikaan ja kulttuuriin muun muassa, koska eihän ole muuta vaihtoehtoa. Vaikka ylijäämää onkin, on Lietoon tulossa iso uusi keskuskoulu, joka vie ison siivun budjetista ja tulee maksamaan enemmän kuin oli ajateltu. Palkkatasoissa Lieto on jälkijunassa muihin naapurikuntiin verrattuna esimerkiksi varhaiskasvatuksen osalta, erot ovat satoja euroja. Ja jos kerran ylijäämää on, niin miksi Lieto ei ole kilpailukykyinen palkoissa?

Mitä sitten kun rahat eivät riitä maksamaan enää palkkojakaan, lomautuksia?

Soteuudistuksen myötä tulee varmasti lisäkuluja, joita ei voida arvioida vielä juuri millään tavalla, siksi ei ole järkevää juuri nyt alentaa veroprosenttia ja mikäli ylijäämää on, niin miksi sitä ei käytettäisi kuntalaisten hyväksi? Kehityskohteita tuntuu olevan ihan jokaisella taholla.

Veroja ei pitäisi laskea, jotta miltään taholta ei tarvitsisi leikata.


0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *